Wat we tot nu toe vonden

 

2.1

bladzijde 1 van 1

 

Heroriëntatie

Met dit "Terugkijken naar eigen Werk" zijn we tot de ontdekking gekomen dat we het aanvankelijk veronderstelde verband tussen de sterrenhemel en het lot van mensen moesten loslaten. Ook konden we vaststellen dat er een geprojecteerd verband bestaat tussen de horoscoop en de Aarde. Wellicht worden deze ontdekkingen ervaren als "ont-tovering" van de astrologie, maar we hebben ook aanknopingspunten gevonden om onze speurtocht verder te vervolgen. Al met al betekent dit wel een grondige heroriëntatie. Voor we verder gaan is het dan ook goed om de bevindingen nog eens tot ons te laten doordringen.

 

Er blijkt een verschil te zijn tussen de grote gordel van sterren die we de Dieren noemen en de Zodiak waar we in de astrologie mee werken. Als je nog eens wilt na lezen hoe dit zit klik dan hier.

 

Het blijkt dat in een horoscoop gewerkt wordt met invloeden die niet in fysieke zin bestaan, maar die door overdracht rondom ons aanwezig worden geacht. Als je nog eens wilt na lezen hoe dit zit klik dan hier.

 

Het blijkt dat het analoge denken een grote rol speelt bij de stapsgewijze overdracht van de inhoudelijke betekenissen die aan de tekens worden toegekend. Als je nog eens wilt na lezen hoe dit zit klik dan hier.

 

Langs dezelfde denklijn komen we tot de conclusie dat ieder mens zijn leven ervaart binnen zijn eigen universumpje. Als je nog eens wilt na lezen hoe dit zit klik dan hier.

 

Dit alles vraagt nu om een nadere verkenning van

- de aard en wetmatigheid van het analoge denken

- het mechanisme van projectie, zowel in technische, psychologische als ook in objectieve zin

- onze relatie met de Aarde.

 

 

-.-.-.-.-

 

literatuurlijst, onderwerpen per pagina, woordenlijst, afbeeldingen,

tabellen en schema's, blauw gemarkeerde teksten